Stilton är här

Årets första stilton är äntligen här. Ett av våra favoritmejerier oxå❤ Tuxford&Tebbutt.

Stilton är en engelsk blåmögelost gjord på pastöriserad komjölk,  ystenzym(veg. löpe) och med mögelkultur från Roquefort grottorna, penicillium Roqueforti. Uppkallad efter orten Stilton där den salufördes på 1700-talet.
Osten får endast tillverkas i greveskapen Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire  för att få kallas Stilton. Stiltonosten är ett måste till julen. Sagolikt god till glögg och pepparkakor.

#ostaffärgöteborg #ostaffärenilinne #cheesestore #linnegatan46 #cheese #ostbutik #ostälskare #linné #ostostost #ostgöteborg #ostaffär #linné #vinprovninggöteborg #ostochvinprovningar #handlalokaltlinné #handlalokalt #stilton #tuxford&tebbutt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *