Jurassic d’eté

Veckans goding är Jurassic d’eté  från Jura-massivet, Frankrike.   Mjölken som används för att göra juraost kommer  från kor av rasen Montbéliarde. 
Den här  hårda ost är uteslutande tillverkad av sommar rå komjölk, när korna betar på de frodiga betesmarkerna i Jura-bergen (mellan maj och oktober). Osten mognar i kalla naturliga källare i minst 10-14 månader.
Jurassic d’eté  lämpar sig både på ostbrickan och är också en fantastisk smältost i mat, tack vare sin rika fruktiga aroma.

Trevlig helg!

#ostaffärgöteborg #ostaffärenilinne #cheesestore #linnegatan46 #cheese #ostbutik #ostälskare #linné #ostostost #ostgöteborg #ostaffär #linné #vinprovninggöteborg #ostochvinprovningar #handlalokaltlinné #handlalokalt #jurassicdete

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *